Vrachtwagenchauffeur volgt opleiding voor zorgkundige

Bjorn Piekaerts uit Haacht volgt momenteel een opleiding voor zorgkundige. Hij is 44 jaar en was vrachtwagenchauffeur. Tijdens de coronacrisis verloor hij tot twee keer toe zijn job. Dat deed hem kiezen voor de zorgsector.

2021 was weer een jaar vol bijzondere gebeurtenissen én mensen om trots op te zijn. Radio 2 blikt terug op gebeurtenissen van het voorbije jaar waarin mensen vanuit heel Vlaanderen een belangrijke rol hebben gespeeld. Reden genoeg voor Radio 2 om hen op een voetstuk te plaatsen. We blikken een week lang terug op hun verhaal, op wat het effect is geweest en op wat ze betekend hebben in hun regio. 

Bjorn droomde er al lang van om in de zorgsector te werken. Hij twijfelde om de stap te zetten. De zorgsector leek hem vooral iets voor vrouwen. Nu zijn 7 van de 24 mensen in Bjorns klas mannen.  Bjorn is gemotiveerd. Hij deed al stage in de thuiszorg en in een woonzorgcentrum. Sonny Vanderheyden, onze presentator, belde deze middag met hem.

Beluister het gesprek met Bjorn Piekaerts

Meest gelezen