Archieffoto van Zoo Antwerpen

Antwerpen wil kinderen van 5 tot 11 vaccineren in de Zoo: "Na prik nog wat rondwandelen in vlindertuin of tussen apen"

De stad Antwerpen is van plan om kinderen tussen 5 en 11 jaar hun coronavaccin te geven in de Zoo. Zo wil ze de prik zo aangenaam mogelijk maken voor de kinderen en hun ouders. "Dit vergt een totaal andere aanpak dan onze boostercampagne in Antwerp Expo", zegt schepen van gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA) op Radio 2 Antwerpen. 

De keuze van de stad om jonge kinderen te vaccineren viel op de Zoo. "We willen zorgen voor een aangename omgeving waarin kinderen zich op hun gemak voelen", legt schepen van gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA) uit. "Met kinderen moet je ook meer geduld hebben. We gaan hen niet vaccineren in grote, open ruimtes, maar opnieuw werken met afgesloten hokjes waar de ouders mee kunnen komen. Er wordt ook voor afleiding gezorgd: we projecteren dieren op de muren, en dan kunnen kinderen de dieren aanwijzen met een lichtpen." 

Beluister hier het gesprek met schepen Els van Doesburg en lees daaronder verder:

Nadat de kinderen hun prik hebben gekregen, kunnen ze nog wat rondlopen in de Zoo. "Als je gevaccineerd bent, moet je nog 15 minuten wachten, en met kleine kinderen is dat niet zo vanzelfsprekend. In de Zoo kan je dan nog wat rondwandelen in de vlindertuin of tussen de apen, zodat ze niet een kwartier moeten stilzitten op een stoel. We willen dat de kinderen en de ouders zich goed voelen."

Het voorstel moet vanmiddag wel nog goedgekeurd worden op het schepencollege. De stad start met de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 vanaf het eerste weekend na de kerstvakantie, half januari. 

Meest gelezen