ROBIN UTRECHT

BEKIJK - Kerstavond in quarantaine of vieren met sneltest, zo probeert Vlaanderen het dit jaar gezellig te maken

Voor het tweede jaar op een rij is dit een bijzondere kerstavond. Tienduizenden mensen, gezinnen of alleenstaanden moeten de kerst noodgedwongen zonder familie vieren, in quarantaine of in isolatie. Traiteurs en  werknemers in voedingwinkels hebben het al erg druk gehad en in Gent heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) de actie "Een hart voor vluchtelingen" bezocht.

De coronapandemie doorkruist voor het tweede jaar op een rij heel wat kerstplannen. Tienduizenden mensen moeten kerstavond noodgedwongen zonder familie vieren. "Het journaal" bezocht een kroostrijk gezin in Gent. Na de afkoelingsweek in het onderwijs zit de familie weer opgesloten tussen vier muren.

Videospeler inladen...

Wie niet besmet is met het coronavirus mag wel feesten met familie of vrienden. Steven Van Gucht van Sciensano raadt de mensen aan om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een zelftest en de binnenruimte voldoende ventileren.

Videospeler inladen...

De kerstavond liet zich eerder op de dag ook al aankondigen in onze winkelstraten. Vooral bij traiteurs en voedingswinkels was het erg druk. De mensen hebben niet altijd vooraf besteld, omdat ze niet wisten of er nog strengere corona-maatregelen zouden aankomen deze week. "Het journaal" ging de kerstkoorts opmeten in Heist-op-den-Berg.

Videospeler inladen...

In Gent kreeg de organisatie die hulp levert aan nieuwkomers "Een hart voor vluchtelingen" vandaag de hulp van premier De Croo. Hij ging vanmiddag een handje toesteken bij het samenstellen van  voedselpakketten. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen