Hoe klinkt 2021? Beluister hier de jaaroverzichten van VRT NWS

Ook 2021 werd een jaar om (n)ooit te vergeten, daarom serveren we deze week drie jaaroverzichten als podcast en op Radio 1. Van de onvermijdelijke overlegcomités over het extreme weer tot de wederopstanding van de taliban, maar ook ABBA en Britney Spears. Het komt allemaal aan bod.

Wim De Vilder presenteerde dinsdag "Het jaaroverzicht: alles komt terug" op Eén. Al herhaalt de geschiedenis zich nooit helemaal. Dat merk je ook in deze jaaroverzichten van Radio 1 en VRT NWS. Als je onderweg bent naar (alweer) een wandeling in select gezelschap of wacht op het resultaat van (alweer) een zelftest, zijn deze drie overzichten de ideale manier om 2021 uit te zwaaien.

Beluister hier het derde jaaroverzicht, "Het jaar van het extreme weer":

De derde en laatste aflevering focust op het weer en de invloed van de klimaatverandering. Zware overstromingen, hevige bosbranden: het extreme weer kwam erg dichtbij dit jaar. 

Beluister hier het tweede jaaroverzicht, "Het jaar van Amerika"

De tweede aflevering focust op het internationale nieuws en begint met een uitspraak van Amerikaans president Joe Biden. Dit had zijn jaar moeten worden, maar op 6 januari liep het al mis. En dan moest Afghanistan nog komen. Gelukkig was er nog "inauguratiedichteres" Amanda Gorman.

Beluister hier het eerste jaaroverzicht, "Het jaar van het mentale welzijn":

De eerste aflevering begint met de ondertussen beruchte uitspraken over het "rijk van de vrijheid". In 2021 kregen we nog geen toegangsticket voor dat rijk, het lijkt weer terug naar af. Toch werd dit geen jaar van de stilstand. En wees gerust, er is véél meer gebeurd dan een pandemie. 

Meest gelezen