Videospeler inladen...

De Warmste Week 2021 zamelt 3,2 miljoen euro in en kan daarmee alle 200 projecten realiseren: "Bedankt Vlaanderen!"

De Warmste Week heeft 3.203.455 euro ingezameld voor het DWW Fonds. Met dat geld kunnen alle 200 projecten van De Warmste Week gerealiseerd worden. Dat is bekendgemaakt in de slotshow van De Warmste Week op Eén, na een week vol warme acties en DWW Radio, als "zotste verzoekweek" een unieke samenwerking tussen MNM en Stubru.

Tijdens een hartverwarmende week vol verhalen, acties, zotte verzoekplaten en samen dansen (elke dag om klokslag 10 uur) heeft Vlaanderen getoond dat we elkaar willen helpen om nog meer onszelf te kunnen zijn. 

In totaal is er 3.203.455 euro ingezameld voor het DWW Fonds. En met dat geld kunnen alle 200 projecten van De Warmste Week gerealiseerd worden: allemaal projecten die ervoor zorgen dat mensen op hun manier kunnen zijn wie ze zijn.

Kawtar Ehlalouch, één van de drie VRT-ambassadeurs van De Warmste Week maakt het ingezamelde bedrag bekend:

Videospeler inladen...

Een overzicht van enkele van de 200 projecten die worden gerealiseerd dankzij de steun van De Warmste Week:

Videospeler inladen...

Tijdens en in aanloop naar De Warmste Week hebben 3 VRT-ambassadeurs het voortouw genomen. Gloria Monserez (StuBru, Ketnet), Kawtar Ehlalouch (MNM) en Stéphan Tanganagba (Eén, Op kot) vormden samen met achttien jongerenambassadeurs de #DWW21. Zij hebben het centrale thema "Kunnen zijn wie je bent" op de kaart gezet.

 

"Kawtar, Stéphan en ik zijn heel dankbaar voor iedereen die samen met ons in actie is gekomen rond dit thema, waar we als jongeren van wakker liggen. Maar we zijn vooral trots en blij dat deze De Warmste Week iedereen heeft getoond dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of op wie je verliefd wordt, dat "kunnen zijn wie je bent" echt iets is wat iedereen verdient", zegt Gloria Monserez daarover.

Alle ambassadeurs van De Warmste Week willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van de solidariteitsactie:

Afgelopen week smolten Studio Brussel en MNM tijdens De Warmste Week voor de eerste keer samen tot DWW Radio. Dj's van de twee zenders presenteerden in duo's de zotste verzoekweek ooit in hartje Mechelen, op een ponton op de Dijle. Er werd enkel muziek gedraaid, waarop je helemaal jezelf kan zijn, of kan meedansen, omdat je al dansend echt kan zijn wie je bent. "Dit was héél hard nodig", blikt Fien Germijns terug. 

Van ijsberen in de Dijle, tot tal van mini-concerten: enkele hoogtepunten uit een week DWW Radio:

Videospeler inladen...

Tijdens een week verzoekradio zijn heel wat opmerkelijke verhalen en getuigenissen de revue gepasseerd:

Videospeler inladen...

We mogen trots zijn op de nieuwe aanpak van De Warmste Week, met één thema en een fonds om geselecteerde projecten een duw in de rug te geven.

Frederik Delaplace, CEO van de VRT

"De Warmste Week koos dit jaar voor een nieuwe koers, met één thema en met een fonds bij de Koning Boudewijnstichting, dat relevante projecten rond dit thema een duw in de rug geeft. Vandaag mogen we trots zijn op die aanpak", zegt Frederik Delaplace, CEO van de VRT. 

"De Warmste Week stimuleerde het debat én haalde te weinig gehoorde stemmen voor de microfoon. Precies dat is de taak van de publieke omroep. Bovendien kunnen de 200 projecten van De Warmste Week door de steun van het fonds in 2022 echt het verschil maken en duizenden Vlamingen vleugels geven. Ik ben dan ook trots op de VRT-medewerkers die ondanks de lastige corona-omstandigheden, het beste van zichzelf hebben gegeven."

Onder andere vliegende reporters Brahim, Flo en Laura gaven het beste van zichzelf, door met hun Microfoon allerlei acties te bezoeken:

Videospeler inladen...

Enkele weetjes over De Warmste Week 2021:

  • 130 uur DWW Radio, tegelijk op MNM en Studio Brussel
  • De jongste presentator van DWW Radio was gast en grote fan Axel (8), de oudste Peter Van de Veire (50).
  • 2.126 verzoeknummers
  • 2 exclusieve showcases, van Ed Sheeran en Angèle
  • 21 live optredens in Mechelen
  • 65 gemeenten waar "De Microfoon" op bezoek kwam, met de drie vliegende reporters Brahim, Flo Windey en Laura Govaerts
  • De eerst plaat bij DWW Radio op 18 december was "This Is Me" uit de film "The Greatest Showman", de laatste plaat die op 24 december werd gedraaid: "Waterval" van K3.

Het DWW Radio-fragment dat online het meest werd bekeken: Marie-Lou krijgt een videoboodschap van Julia van K3, die haar heeft geholpen om haar krulletjeskapsel te aanvaarden.

Videospeler inladen...

Alle info over het einde van De Warmste Week 2021 vind je hier. De slotshow van De Warmste Week kan je herbekijken via VRT NU.

Meest gelezen