Eigenares Freija Van Geel (rechts) van Fort Félice
Fort Félice

Kerstdrukte in kaaswinkel: "Na 250 bestellingen moeten stoppen met aannemen"

Niet alleen grote drukte in supermarkten en bij traiteurs maar ook bij kaaswinkel Fort Félice in Korbeek-Lo. Daar gaan maar liefst 250 bestellingen de deur uit voor kerstavond. Dat zouden er nog een pak meer kunnen zijn,  maar dat was onmogelijk om nog voor te bereiden, vertelt eigenares Freija Van Geel in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. 

Freija Van Geel was gisterenavond tot half 1 in de weer met bestellingen, en werkt daar sinds vanochtend 5u aan verder. Het zijn dan ook de drukste dagen voor haar kaaswinkel Fort Félice in Korbeek-Lo, deelgemeente van Bierbeek. De afgelopen uren heeft ze maar liefst 250 bestellingen voorbereid. En dat konden er nog meer zijn. "Het is echt razend druk, na die 250 bestellingen hebben we er nog heel veel moeten weigeren. Maar die mensen zijn vandaag nog allemaal welkom in de winkel."

Lichtje uit

Vorig jaar rond deze tijd, mochten we maar met één knuffelcontact afspreken. En dat is ook te merken aan de kerstbestellingen. "Vorige kerst verkochten we vooral kaasplankjes voor twee of drie personen, nu zijn die veel groter geworden." En ook bij Freija zelf staat er kaas op het kerstmenu. "Dat eten we elke dag (lacht). Maar het kerstfeest zelf zal voor morgen en overmorgen zijn, vanavond is het lichtje uit voor ons."  

Beluister hier het volledige interview in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. 

Fort Félice

Meest gelezen