Man uit Wilrijk die vuurpijl gooide tijdens Beerschot-Antwerp krijgt enkelband

De man van 27 uit Wilrijk die begin december een vuurpijl gooide in het stadion van Beerschot, komt onder elektronisch toezicht te staan. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Hij blijft dus aangehouden, maar mag zijn voorhechtenis thuis verder uitzitten met een enkelband.

De derby tussen Beerschot en Antwerp is altijd een beladen wedstrijd.  Maar op 5 december liep het helemaal uit de hand. Een man liep op een bepaald moment naar de tribune met Antwerpsupporters en gooide een vuurpijl naar hen. 

De 27-jarige man uit Wilrijk kon meteen na het incident op het veld gearresteerd worden en kreeg van het parket een stadionverbod van drie maanden opgelegd. Hij werd door de onderzoeksrechter ook aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, poging tot brandstichting in een gebouw met menselijke aanwezigheid en bedreigingen. 

De raadkamer wilde hem twee weken geleden al onder voorwaarden vrijlaten, maar het parket ging in beroep. Daardoor kwam de zaak vandaag voor de kamer van inbeschuldigingstelling. Die besliste vandaag dat de man aangehouden blijft, maar dat hij de gevangenis mag verlaten en huisarrest krijgt met een enkelband.

De man uit Wilrijk werd in 2017 al eens veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, omdat hij een Antwerpsupporter opzettelijk slagen en verwondingen had toegediend.

Meest gelezen