Pexels

Stefanie uit De Klinge nodigt onbekende eenzame uit voor kerst: "Een impulsieve beslissing"

Stefanie Vereecken uit De Klinge, bij Sint-Niklaas, nodigt vanavond een eenzame onbekende uit om mee aan te schuiven aan de kersttafel. Een beetje een impulsieve beslissing, maar eentje met de beste bedoelingen. "Er kwamen zo veel reacties op de oproep, echt fantastisch", zegt ze.

Kerstavond wordt traditioneel gezien nog vaak doorgebracht met familieleden en/of vrienden. Maar er zijn altijd mensen die zo'n avond alleen moeten doorbrengen door omstandigheden. Stefanie Vereecken uit De Klinge zette daarom een oproep op sociale media voor wie zin had om bij haar kerstavond te vieren. 

Warmte en gezelligheid

"Een impulsieve beslissing", geeft Vereecken toe. "Wij hebben een buurvrouw die al enkele jaren kerstmis alleen viert. Maar ik dacht: er zijn toch nog andere mensen die ook alleen zijn. Zo kwam ik op het idee om eenzame mensen bij ons thuis uit te nodigen. Ik wil hen een gevoel van warmte en gezelligheid meegeven", zegt ze enthousiast:

Pexels

Veercken zette een oproep op twee Facebookgroepen en kreeg daar snel reactie op. "Ik heb daar zo veel reacties op gekregen", zegt ze blij, "van mensen die het een heel tof initiatief vinden. Maar er reageerden ook een 20-tal mensen die alleen zijn met kerst en nieuwjaar en die graag wilden langskomen."

Voor degenen die we niet kunnen uitnodigen, heb ik voorgesteld om eens een kerstwandeling te doen
Stefanie Vereecken

Haar ouders zijn gescheiden, het feest gaat door bij haar mama thuis in De Klinge. En ook al wil ze iedereen uitnodigen, concreet zal dat niet lukken. Niet alleen door corona, maar ook: "We hebben niet zo'n groot huis. Ik heb wel geprobeerd om de mensen die eerst reageerden een plekje te geven. Op kerstavond en kerstdag komt er telkens 1 iemand. Bij de anderen heb ik voorgesteld om tijdens de kerstvakantie eens langs te komen voor bijvoorbeeld een wandeling samen."

Kroketten en een dessertbuffet

Wat er zal geserveerd worden, is nog een beetje een verrassing, zegt ze: "Mijn mama regelt het hoofdgerecht dus ik weet niet wat het zal worden. Er zijn wel zeker kroketjes bij. Ik zorg voor het voorgerecht en het dessert. Er zullen ovenhapjes, mini pizza's en andere hapjes zijn, en het dessert zal een buffet worden. Het wordt een verwennerij."

kasto80

Meest gelezen