Zo zal de moskee in Kortrijk eruit zien
Islamitische en Culturele vereniging Atakwa Kortrijk

Vergunning voor moskee in voormalige Bio-Planet in Kortrijk mits voorwaarden

De provincie West-Vlaanderen heeft een omgevingsvergunning onder voorwaarden afgeleverd voor de herinrichting van de vroegere Bio-Planet aan de Brugsesteenweg in Kortrijk tot religieus en cultureel centrum. De provincie verwerpt dus het beroep dat buurtbewoners hadden ingediend tegen de vergunning van de stad Kortrijk.  

De huidige Atakwa-moskee in de Stasegemsestraat in Kortrijk barst uit zijn voegen. De moslimgemeenschap kocht het oude Bio-Planetgebouw in de Brugsesteenweg aan om daar een grotere moskee in te richten. De provincie heeft alvast de omgevingsvergunning goedgekeurd, maar daar zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moeten op drukke momenten stewards ingezet worden om het verkeer in goede banen te leiden. De moskee mag het dakterras en de tuinen niet als buitenterras gebruiken. 

Verbouwing start volgend jaar

De voormalige Bio-Planet is 5.000 vierkante meter groot en biedt voldoende ruimte voor de moslimgemeeschap in Kortrijk. De herinrichting tot moskee begint volgend jaar, maar het is nog niet duidelijk wanneer de werken zullen afgerond zijn.

Meest gelezen