Copyright gemeente Zulte-recreatiedomein Raveschoot

Zulte investeert fors in de jeugd de  komende jaren 

De gemeente Zulte wil de komende jaren fors investeren in de jeugd. Concreet wil ze de gemeenteschool vervangen door een nieuwbouw. In de gebouwen die niet afgebroken worden zou er een crèche komen. En in deelgemeente Olsene plannen ze op het domein Raveschoot een plek waar de jongeren terecht kunnen.

Het meerjarenplan van de gemeente Zulte is voorgesteld en er zijn heel wat investeringen gepland. Voor de begroting van volgend jaar heeft de gemeente ongeveer 10 miljoen euro aan investeringen ingeschreven. Het gaat om de nieuwbouw Raveschoot die start en de nieuwbouw van de gemeenteschool. De nieuwe gemeenteschool is voor kleuters en voor de buitenschoolse kinderopvang. 

Nieuwbouw

De nieuwbouw Raveschoot is een volledig nieuw gebouw voor jeugd- en sportaccomodatie. "Er is daar een verouderde accomodatie van de jeugdbeweging", zegt schepen Michaël Vandemeulebroecke (Open Zulte). "Dat worden volledig nieuwe lokalen voor de KSA Olsene en Chiro Olsene. Dit aangevuld met de hondenclub en jeugdhuis Sloefke die er hun vaste plek krijgen. Ook de speelpleinwerking zal er georganiseerd worden." De renovatie van de jeugdlokalen zou in 2023 starten.

En dat is niet het enige wat de gemeente gaat doen voor de jeugd. Er wordt een woning verbouwd in Machelen-dorp die voor extra kinderopvang zal zorgen. Er wordt nieuw kunstgras gelegd voor de voetbalminnende jeugd. En er komt meer groen voor de uitbreiding van het Speelbos in Machelen. In het natuurgebied Gaverbeekse Meersen in Zulte zal er ook plaats voorzien worden voor de opvang van peuters.

kasto80

Meest gelezen