AZ Damiaan

10 kinderen met corona opgenomen in AZ Damiaan in Oostende: "Opvallend veel, maar allemaal lichte symptomen"

In het Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende zijn de voorbije week 10 kinderen opgenomen die besmet waren met het coronavirus. Er is zelfs een aparte afdeling voor hen geopend op de pediatrie-afdeling. De meesten hebben intussen het ziekenhuis wel weer mogen verlaten.

In het Oostendse ziekenhuis zijn sinds het begin van de coronacrisis uiteraard al vaker kinderen behandeld die besmet waren met het virus. Maar de voorbije week was er toch een opvallende piek, zegt woordvoerder Kevin Mollet: "We hebben in de loop van de voorbije week een tiental kinderen opgenomen. Op een gegeven moment waren er zeven tegelijk gehospitaliseerd. We hebben dan ook beslist om een aparte zone voor hen op te richten, zodat ze in veilige omstandigheden verzorgd konden worden."

Waarom het er plots zoveel tegelijk waren, is nog onduidelijk: "We hebben zoiets nog niet eerder meegemaakt, en we hebben er ook geen verklaring voor. De leeftijden lopen ook uiteen: er waren zuigelingen bij van enkele maanden oud, maar ook tieners. Onze dokters vermoeden dat het te maken kan hebben met de omikronvariant, maar helemaal zeker is dat nog niet."

Gelukkig was geen van de kinderen zwaar ziek, zegt Mollet: "Meestal kwamen ze binnen met wat luchtweginfecties, die erg leken op RSV, wat we in deze periode wel vaker zien. Maar toen we de test deden, bleek het om covid-besmettingen te gaan. We hebben geen enkel kind moeten opnemen op intensieve zorg. Meestal bleven ze enkele dagen ter observatie, waarna ze thuis verder konden herstellen." Op dit ogenblik liggen er nog 3 kinderen in het AZ Damiaan die besmet zijn met het coronavirus.

Meest gelezen