4 schapen doodgebeten in wei in Bree: ”We willen weten of de wolf het kanaal is overgezwommen”

In een wei in Bree zijn vier schapen doodgebeten. Dat meldt het Belang van Limburg en is aan onze redactie bevestigd. De weide waar de dieren in stonden was niet wolfwerend afgezet met stroomdraad.

“Onze veerarts is ter plaatse geweest en zag dat het waarschijnlijk om een wolvenaanval gaat, want twee schapen hadden de typische keelbeet”, vertelt Jeroen Denaeghel van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). “Er zijn DNA-stalen genomen want we willen weten of het over de Limburgse wolven gaat of dat het gaat om een wolf uit Nederland of Duitsland.” De wei ligt aan de overkant van het kanaal buiten het normale risicogebied van de wolf. “We willen weten of de wolf het kanaal is overgezwommen of dat het gaat om een zwervende wolf uit het buitenland”, aldus Denaeghel.

Als je je vee niet beschermt, zet je de deur open voor de wolf voor een snelle snack

De weide waar de schapen in stonden was niet wolfwerend. “Onze veearts zag dat er geen stroomdraad aanwezig was. Het is belangrijk dat veehouders dit blijven doen. Als je je vee niet beschermt, zet je de deur open voor de wolf voor een snelle snack”, besluit Jeroen Denaeghel.

Meest gelezen