Foto: Radio 2

Antwerpse kapper geeft daklozen nieuw kapsel en manicure: "Dit vrolijkt de moeilijke dagen op"

In het Antwerpse Centraal Station kregen daklozen vandaag de kans om hun haar te laten knippen en hun nagels te laten verzorgen. Het gaat om een initiatief van kapper Peter Vanhamel ter ere van de feestdagen. "Het zijn  moeilijke dagen, maar het is toch tof dat deze mensen ze willen opvrolijken", klinkt het bij een tevreden vrouw.

Heel wat dakloze mensen kregen bij wijze van kerstcadeau vandaag een frisgeknipt kapsel en een manicure in het Centraal Station in Antwerpen. Het gaat om het project "Central Hair Station" van kapper Peter Vanhamel. "Ik heb een laag inkomen en het zijn voor mij nu moeilijke dagen. Het is tof dat deze mensen ze toch willen opvrolijken", zegt Kathy Camps.

Ik voel me een pak beter in mijn vel en dit brengt me ook wat tot rust

dakloze Sander Bruyneel

"Zeker in de winter is het een hard leven buiten op straat. Het is zo leuk dat deze mensen bestaan, vooral in de periode van de kerstdagen. Het resultaat is ook bangelijk, ik zie er mooier en jonger uit", lacht Hayette Laurence. "Ze hebben mijn haar volledig doorkamd, een snit erin gezet en straks laat ik mijn manicure doen. Ik voel me alvast een heel pak beter in mijn vel. Dit brengt me ook wat tot rust", zegt ook Sander Bruyneel. 

Iemand die luistert

Niet alleen de verzorging, maar ook het sociale contact doet de mensen duidelijk goed: "In het begin is het nog wat ongemakkelijk, maar eens ze meer op hun gemak zitten in de kappersstoel, beginnen ze hun verhaal te vertellen. Het is zo belangrijk voor hen dat er gewoon iemand luistert", vertelt kapper Vanhamel. 

Het project "Central Hair Station" bestaat al enkele jaren, maar naar aanloop van deze editie stond de kapper ook in contact met het opvangcentrum De Biekorf. Dit jaar kwamen er daardoor nog veel meer daklozen naar het Centraal Station in Antwerpen om hun haar en nagels te laten verzorgen. "Ik zie het project ieder jaar groeien. In de toekomst zou ik het graag willen uitbreiden naar andere steden en zelfs andere landen in Europa", besluit Vanhamel.

Foto: Radio 2

Meest gelezen