Ook bowlingfederatie trekt naar Raad van State tegen sluiting, zeker 20 zaken van plan om toch open te blijven

Al zeker 20 van de bijna 70 bowlinguitbaters in België stappen naar de Raad van State om de verplichte sluiting van bowlingzaken aan te vechten. Bowlen is een officiële competitiesport en die mogen wel doorgaan, is hun redenering. Ze zijn ook van plan om open te blijven, toch al zeker voor trainingen en competitie.

Net zoals voor bioscopen en theaterzalen, ging vanmorgen ook de verplichte sluiting voor bowlingzalen in. Maar de sector vecht die sluiting nu aan. "Het is discriminatie, want andere sporttakken mogen wel openblijven. Ook wij hebben een officiële competitie. Ook is het niet eerlijk dat ook onze bar dicht moet, terwijl de horeca open is", zegt Renaud Honhon van Recrea België, die onder meer de bowlingzalen vertegenwoordigt.

Al een 20-tal van de bijna 70 bowlinguitbaters in België stappen mee in de procedure bij de Raad van State. Ze zullen uit protest ook openblijven. Volgens Honhon al zeker voor trainingen en competitie, "om te starten".

"Een heel aantal andere collega’s twijfelen nog vanwege de boetes die er zijn. Maar ze zijn allemaal aan het einde van hun Latijn. Het geld is op bij iedereen en we hangen aan het infuus."

De bowlinguitbaters volgen daarmee het voorbeeld van een aantal bioscopen en theaterzalen in Brussel en Wallonië die vandaag toch open gebleven zijn. Op de meeste plaatsen is dat zonder inmenging van de politie verlopen. Een bioscoop in Gédinne heeft wel een proces-verbaal gekregen, zo schrijft matélé.be.

Ik blijf open, anders geraak ik er niet

Filip Meeus van Antwerp Bowling

Ook Filip Meeus, van Antwerp Bowling, is van plan om open te blijven. "Bowlen is ook een sport. Normaal gezien is deze periode een goeie periode, waar we ook een buffer aanleggen voor de kalmere zomermaanden. En dat kan nu niet. Ik krijg een compensatie van 7.500 euro van de overheid, terwijl mijn huur al 10.000 euro is (...) Ik blijf open, anders geraak ik er niet", zegt Meeus. 

"Wij zijn de enige sporttak die moet sluiten, onze sporters hebben recht op training en competitie." Bekijk het verslag in "Het Journaal Laat":

Videospeler inladen...

Meest gelezen