Radio 2

Brandweer rukt uit voor landbouwer die afval verbrandt op tweede kerstdag: "Zal een dure rekening krijgen"

De brandweer uit Koekelare moest vandaag op de tweede kerstdag uitrukken voor een brand in deelgemeente Zande. Toen ze ter plaatse kwamen, bleek het om een landbouwer te gaan die zijn afval verbrandde in zijn tuin. De landbouwer zal niet alleen een boete krijgen van de politie, maar moet ook opdraaien voor de kosten van de brandweer. 

Iets voor 15 uur belde een autobestuurder in Zande, een deelgemeente van Koekelare, naar de hulpdiensten. Hij had in de verte metershoge vlammen en een grote rookpluim opgemerkt en vreesde dat er brand was uitgebroken bij een landbouwbedrijf. "Toen we ter plaatse reden, zagen we een grote rookpluim in de Dweersstraat", zegt brandweerkapitein Dries Depreitere van de post Koekelare. "Het ging om een landbouwer, die afval aan het verbranden was achteraan in zijn tuin. Hij had een grote stapel hout, waar hij blijkbaar dringend vanaf wilde." 

"Maar thuis afval verbranden kan natuurlijk niet en is ook verboden. We hebben het vuur gedoofd en de politie deed de nodige vaststellingen." De landbouwer zal nog een dure rekening krijgen. Bovenop de boete voor het stoken van het vuur zal hij ook moeten opdraaien voor de gemaakte kosten van de brandweer. Zij moesten voor deze oproep op een zondag uitrukken met verschillende ploegen. 

Meest gelezen