Radio 2

Inbrekers gaan op kerstavond lopen met familiejuwelen en kerstcadeautjes in Heule

In Heule, een deelgemeente van Kortrijk, is ingebroken op kerstavond. De dieven gingen aan de haal met enkele emotioneel waardevolle juwelen en de kerstcadeautjes voor de kleinkinderen.

Op Kerstavond werd ingebroken bij Chantal Demeyere in Heule. "Mijn zoon ging op kerstdag even langs bij mij thuis om de kippen eten te geven", vertelt Chantal, die zelf in de kerstvakantie aan de kust zou verblijven. "De carport stond open en de deur van de veranda was geforceerd. Binnen hebben de dieven alles doorzocht. Ze hadden een bakje met juwelen uitgegoten en de juwelen van mijn ouders meegenomen. Die hebben voor mij een grote emotionele waarde. En ook de 4 kerstcadeautjes voor mijn kleinkinderen zijn verdwenen. Ik kan het niet begrijpen dat ze de cadeautjes hebben meegenomen. Ik kon gelukkig naar de winkel bellen en de cadeautjes opnieuw bestellen." 

Ik kan het niet begrijpen dat ze de cadeautjes hebben meegenomen.

Chantal Demeyere

Geen spoor van de inbrekers

In het huis werden geen voetsporen van inbrekers teruggevonden. Volgens de politie hebben de inbrekers de zakken, waarin de cadeautjes verpakt zijn, weggooid. "Als iemand de verpakkingen terugvindt, gelieve dan de politie te verwittigen. Zo raken ze misschien aan vingerafdrukken van de dieven." Het hele voorval zorgt vooral voor een beangstigend gevoel bij Chantal. "Het veiligheidsgevoel in ons eigen huis is volledig weg."

Meest gelezen