Foto Leen De Smedt

Inwoner Aalst start petitie tegen  ontbreken regenboogzebrapad

Een inwoner uit Aalst heeft een petitie gestart om toch een regenboogzebrapad aan te leggen, eerder besliste de stad om dat niet te doen. "Van een creatieve stad als Aalst mag je toch verwachten dat het ook op een creatieve manier aan mensen kan duidelijk maken dat iedereen hier welkom is", zegt initiatiefnemer Mourad Baaiz.

Deze week liet Aalst weten dat er geen regenboogzebrapad komt in de stad. Daarmee is het de enige centrumstad zonder regenboogzebrapad, maar daar wou de stad naar eigen zeggen geen statement mee maken. "De openbare weg is gewoon niet de manier om dat te tonen", klonk het toen nog bij N-VA-fractieleider Maarten Blommaert. 

Tegenreactie

Als tegenreactie op die beslissing start Aalstenaar Mourad Baaiz nu een petitie om toch een regenboogzebrapad aan te brengen in de stad. "Ik zie Aalst echt als mijn stad, en daarom vind ik het betreurenswaardig dat het er als enige centrumstad niet aan meedoet. 

Aalst kan een belangrijk signaal geven door een regenboogzebrapad aan te leggen 

Initiatiefnemer Mourad Baaiz

"Met zo'n regenboogzebrapad kan Aalst laten zien dat het ook open kanten heeft", zegt de initiatiefnemer. "Het kan zich zo ook wat meer positief profileren. Ik hoop dus echt dat het pad er nog komt. Daarmee zou de stad een heel belangrijk signaal geven."

Naast de petitie maakten enkele inwoners van Aalst deze week al duidelijk dat ze meer regenboogkleuren in de stad willen zien. Zo kleurden studenten van het Odisee de trappen van de hogeschool in regenboogkleuren. Ook op enkele verkeersborden werden regenboogkleuren aangebracht. "Leuk initiatief. Al komt dit wel niet van ons", verduidelijkt Baaiz.

kasto80

Meest gelezen