Foto: Federale Politie

Politie is op zoek naar mountainbiker met blauwe helm in Zoniënwoud

Zeker drie vrouwen kregen in het Zoniënwoud in Sint-Genesius-Rode ongewenst een aai over hun billen van een mountainbiker met blauwe helm. Eén van de vrouwen herkende de man enkele dagen later en kon hem filmen. Mogelijk is hij de dader, mogelijk ook niet. De politie wil nu zeker weten wie die man is.

Tussen december 2020 en september 2021 heeft een man drie vrouwen aangerand in het Zoniënwoud in Sint-Genesius-Rode, in de buurt van de Lorrainedreef. De feiten gebeurden op maandag 7 december 2020, zaterdag 26 juni 2021 en dinsdag 14 september 2021.

Bij de 3 feiten zijn de vrouwen aan het lopen in het bos als een man op een mountainbike hen kruist. Hij draait zich vervolgens om en komt traag achter hen fietsen om hen dan aan te raken aan de billen. Hij sprak de slachtoffers aan in het Frans en het Engels en grijnsde naar hen.

Een van de slachtoffers heeft enkele dagen na de feiten een man gefilmd in de buurt van het Zoniënwoud waarvan zij vermoedt dat het om de dader gaat

Een van de slachtoffers heeft enkele dagen na de feiten een man gefilmd in de buurt van het Zoniënwoud waarvan zij vermoedt dat het om de dader gaat. Het kan zijn dat deze man niets met de feiten te maken heeft, maar ook in dat geval willen de speurders met hem spreken zodat deze piste kan worden uitgesloten.

De man is rond de 25 jaar oud en normaal gebouwd. Hij heeft een getaande huidskleur, donker haar en donkere ogen. Op het ogenblik dat hij gefilmd werd, droeg hij een werkbroek, een grijze T-shirt, handschoenen en een zwarte rugzak. Hij verplaatste zich op een blauwe mountainbike en droeg een blauwe helm.

De federale politie vraagt dat mensen die vermoeden dat ze door dezelfde persoon zijn aangerand, zich melden. Ook al hebben ze daar eerder geen aangifte van gedaan. 

Meest gelezen