Steltenlopers Merchtem opvallend aanwezig op cultuurprotest

De steltenlopers uit Merchtem hebben al heel wat optredens mislopen. Ook al zijn die vaak in openlucht, toch misten ze al reizen naar Berlijn en Vietnam. Ook hun eigen feest voor het hun 75ste verjaardag viel in het water door corona. Daarom trokken ze vandaag naar de Kunstberg in Brussel voor het cultuurprotest tegen de volgens hen éénzijdige coronamaatregelen.

De steltenlopers zijn solidair met de hele cultuursector en trokken ook naar de Kunstberg om te protesteren. Een opvallend zicht, want ze hadden enkele lange stelten mee. Voorzitter Roger Daelemans noemt de coronamaatregelen een heksenjacht op alle optredens en cultuur. Al twee jaar lang zien ze hun activiteiten verminderen.

Onze eigen 75-jarige viering, onze trips naar Berlijn en Vietnam zijn in het water gevallen. Het is echt een heksenjacht

Ricardo is de man van de grote stelten. "Het is echt vreselijk, ik kan mijn hobby niet uitoefenen. Wat moet een mens nu doen in het weekend? We mogen zelfs niet naar ons repetitielokaal om een pint te drinken. Ons bier wordt slecht."

De groep bestaat uit een 100-tal personen waaronder een 60-tal steltenlopers. De hoogte van de stelten reikt van 1 tot 4 meter onder de voet gemeten. Ze hebben al in zowat alle continenten opgetreden en zijn culturele ambassadeurs voor onze land, van in Moskou tijdens de militaire taptoe, tot in de VS en Vietnam.  

Meest gelezen