Leen De Smedt

Aalsterse kerstmarkt gaat toch open na overleg: "Kraampjes verspreiden over de hele stad"

De kerstmarkt in Aalst gaat dan toch open morgen na overleg tussen burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) en organisator Look I Like. Die laatste dreigde nog naar de rechter te stappen nadat de stad besliste om de markt te sluiten om coronabesmettingen tegen te gaan. Nu worden de kraampjes van de kerstmarkt verspreid over de hele stad.

De organisatie Look I Like, die achter de kerstmarkt zit, was niet tevreden nadat de stad Aalst vorige week besliste om de markt te sluiten door de huidige besmettingsgraad in ons land. Maar deze ochtend vond een overleg plaats tussen de burgemeester en de organisator. Samen hebben ze een creatieve oplossing gevonden om, ondanks de huidige coronamaatregelen, de markt toch te laten doorgaan: de kraampjes zullen verspreid worden over de hele binnenstad om zo coronaveilig open te kunnen blijven. 

Niet eerlijk

Omdat de tenten op de kerstmarkt werden aanzien als binnenruimtes, mochten er geen mensen meer in. Organisator Quinten Goekint van Look I Like organiseert ook de kerstmarkten in Gent en Deinze en kon het niet meer hebben dat alles wordt geannuleerd. Zeker omdat hij zich al continu probeert aan te passen aan de coronamaatregelen. En bovendien vond hij het niet eerlijk dat restaurants en cafés wel open mochten blijven.

Creatieve opstelling

Nu is er dus een creatieve oplossing om de kerstmarkt in Aalst toch te laten doorgaan. De opstelling wordt helemaal aangepast. Een aantal kraampjes wordt verder van elkaar gezet, verspreid over heel de stad. De ijspiste blijft omdat ze onder de regels voor sport valt. En de bar "Bar Aan De Stroom" wordt ook beschouwd als een horecazaak. Op die manier kunnen de standhouders toch hun kraam open houden. 

Ook het oliebollenkraam en het kindermolentje mogen blijven omdat ze gecategoriseerd worden als kermisactiviteiten. Na het komende weekend wordt de nieuwe opstelling geëvalueerd.

kasto80

Meest gelezen