Stad Halle

Apart vaccinatiecentrum voor kinderen in de Zennevallei

In Jeugdcentrum De Kazerne in Halle krijgen vijf- tot elfjarigen binnenkort volop hun coronaprikken. Vanaf 8 januari openen de deuren van het kindervaccinatiecentrum en de uitnodigingen zijn al onderweg. "Het is belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen", zegt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit).

"Het leek ons toch belangrijk om de kinderen een aangename plek te geven tijdens de vaccinatie", zegt de burgemeester. "De jeugddienst begint de eerste week van januari met het jeugdcentrum in te richten.  Onze mascotte Basiel zal ook in actie schieten om de kinderen te begeleiden. Vanaf 8 januari kunnen de eerste kinderen hun eerste prik krijgen."

"Er zijn ongeveer 12.000 kinderen in Halle , Pepingen, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode en Drogenbos", zegt Snoeck. 'We verwachten een opkomst van ongeveer 70 procent, die twee keer een prik krijgen met drie weken tussen. Normaal gezien kan het centrum dus weer sluiten op het einde van februari." De campagne bij volwassenen loopt zo ook geen vertraging op, zij kunnen zich nog altijd laten vaccineren in het vaccinatiecentrum De Bres in Halle.

Vrijwilligers gezocht

Door het nieuwe vaccinatiecentrum en de boostercampagne kan de Eerstelijnszone Zennevallei extra vrijwilligers gebruiken. "We zijn op zoek naar mensen die de prik kunnen zetten, medische vrijwilligers dus", zegt Snoeck. "Iedereen die zich geroepen voelt om een handje te komen helpen, is meer dan welkom."

Afspraak vastleggen

Opgelet: ouders moeten wel zelf actie ondernemen en het afspraakmoment vastleggen met de uitnodigingscode op de brief. Dat kan online of via het callcenter (02 525 03 40).

Meest gelezen