Canva

Kerstmarkt Poperinge tijdelijk gesloten: "De overkapping boven de horeca moet weg"

De kerstmarkt van Poperinge blijft vandaag gesloten om de overkapping boven het horecagedeelte weg te halen. Door de nieuwe coronamaatregelen mogen activiteiten in tenten niet meer doorgaan, en daarom haalt de stad het overdekt gedeelte weg. "Alle zijwanden zijn wel open, maar hij is overkapt en dat mag niet meer", zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Update: De kerstmarkt zal ten vroegste vrijdag pas opnieuw opengaan. Door problemen duurt het weghalen van de overkapping langer dan voorzien. “De elektriciteit moet verwijderd worden, waterleidingen moet verlegd worden en de chalets moeten opzij”, laat burgemeester Christof Dejaegher weten.

Door de nieuwe coronamaatregelen zal de kerstmarkt van Poperinge ook vandaag niet opengaan. Dat mag pas wanneer de overkapping boven het horecagedeelte weggehaald is. "Met de overkapping boven de 2 horeca-chalets mag de kerstmarkt niet openblijven", zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). "Nochtans waait het er even hard binnen als buiten en het is er even koud." De ijspiste mag wel overdekt blijven, want dat valt volgens de maatregelen onder sport.

We willen het goede voorbeeld geven door de maatregelen te volgen, ook al vinden ze we niet altijd even logisch

Burgemeester van Poperinge, Christof Dejaegher

Grootste kosten al gemaakt

"We hebben besloten om de kerstmarkt te laten doorgaan, maar dan een iets kleinere versie ervan. Alle kosten werden nu al gemaakt en als lokaal bestuur willen we ook het goede voorbeeld geven door de maatregelen op te volgen, ook al zijn ze voor ons niet altijd even logisch", klinkt het bij de burgemeester. 

De burgemeester hoopt dat het volk blijft komen, ook al is een droog terras niet gegarandeerd. "Je kon er nergens warm binnen zitten, want er was enkel een bovenkant, maar dan zat je ten minste nog droog. We zullen nu moeten zien of de mensen blijven komen. We hopen in ieder geval dat het weer mee zal zitten." Afhankelijk van de firma van de overkapping zal de kerstmarkt dinsdag terug openen. "We hopen dat zij voldoende mensen vinden om dat zo kort bij in orde te brengen. En als dat lukt, staan we er dinsdag terug", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen