Na zware brand op bouwbedrijf in Asse: “Zwaar aangedaan, maar ook veel solidariteit”

Bij het bouwbedrijf Carro-Bel in Mollem bij Asse reageert het personeel aangeslagen na de zware brand van afgelopen weekend. Zaterdagnacht brandde meer dan 30 vrachtwagens uit. Er vielen geen gewonden, maar de schade is enorm. “De solidariteit onder collega’s is groot”, zegt Jean Van den Bergh, onafhankelijk beheerder van Carro-Bel.

Zaterdagnacht woedde een grote brand bij het bouwbedrijf Carro-Bel, op een industrieterrein in Mollem, bij Asse. Meer dan 30 vrachtwagens raakte beschadigd door de brand. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde is de brand aangestoken, uit het eerste verslag van de branddeskundige blijkt dat er meerdere brandhaarden waren.

“Toeval bestaat niet”, zegt Jean Van den Bergh. “Er zijn meer dan drie brandhaarden gevonden. De afsluiting van de omheining achteraan het terrein was doorgeknipt. Enkel de cementwagens zijn getroffen, al de rest van de gebouwen en materialen zijn onaangeroerd gebleven. Het was de bedoeling het bedrijf in zijn hart te treffen en daar zijn ze in geslaagd.”

Miljoenen euro schade

Bij Carro-Bel meten ze intussen de schade op en die is enorm: “Het is voorlopig moeilijk om vast te stellen, maar het zal toch tot in de miljoenen euro oplopen. 32 van de 40 cementwagens zijn nagenoeg volledig beschadigd. Dat wordt een verzekeringszaak.”

De solidariteit is groot, sommigen komen zelfs terug uit vakantie om te helpen
Jean Van den Bergh, onafhankelijk beheerde Carro-Bel

Bij het bouwbedrijf reageert het personeel aangeslagen, maar er is gelukkig ook solidariteit zegt Jean Van den Bergh: “Er is wel heel wat solidariteit, ook van collega’s binnen de sector. De telefoon staat roodgloeiend en er komen heel veel mails. Dat geeft de mensen toch wat moed om de draad weer op te nemen en het bedrijf er weer bovenop te helpen. Iedereen die iets kan doen, helpt ook en komt daarvoor zelfs terug uit vakantie. Dat is toch aangenaam om vast te stellen.”

Meest gelezen