Rouwregister ere-burgemeester Jef Cleeren lokt veel volk: "Hij betekende veel voor de stad, maar was vooral een mooie mens" 

Sinds vanmorgen kunnen inwoners van Sint-Truiden het rouwregister voor ere-burgemeester Jef Cleeren (CD&V) ondertekenen. Hij overleed op kerstnacht op 87-jarige leeftijd en was nog altijd raadslid in Sint-Truiden. "Jef zijn vriendelijke lach en babbel: veel Truienaren gaan dat missen."

Huidig burgemeester Veerle Heeren was de eerste om het rouwregister te ondertekenen van Jef Cleeren. "Ik kende Jef mijn hele leven al, toch heel bijzonder dat er geen telefoontjes meer kunnen zijn", aldus de burgemeester. "Ik bezocht hem af en toe nog in het woonzorgcentrum en daar ging het altijd over politiek en voetbal, zijn grote passies."  

Rasechte Truienaar

"Van een Truienaar wordt altijd gezegd dat het een ras apart is, en ik kan zeggen dat Jef ook echt een ras apart was", lacht vriend en ex-collega Frans Ooms. "Na Trudo, de stichter van de stad, is Jef de meest bekende Truienaar. Gewoon omdat hij tegen iedereen een babbeltje sloeg en altijd alle problemen probeerde oplossen." Michel Vandeloop kan dat beamen. "Ik kwam uit Nederland en Jef heeft me op de voetbal bij STVV altijd ondersteund. Hij leerde me hoe ik een echte Truienaar moest zijn: heel sociaal en zo vrienden voor het leven maken." 

"Hij heeft niet alleen veel voor de stad betekend, ook voor de partij is hij van groot belang geweest", aldus Petra. "Hij heeft altijd met zijn hart gesproken en deed zijn uiterste best om de kerk in het midden te houden. Dat maakte van hem een goede man." 

Vriendelijkheid alom

"Als hij jarig was en hij ging een ijsje halen bij Vica, trakteerde hij altijd. Of er nu 10 man in de rij stond om 20, hij wilde iedereen iets geven", vertelt Frans.  Ook Michel, die Cleeren al lang kende, vindt het verschikkelijk dat hij de vriendelijke man niet meer tegen zal komen. "Hij was voor iedereen een vaste vriend. Hij zocht een oplossing voor je problemen en bleef altijd gelukkig." Petra hoopt dat zijn vriendelijkheid toch beloond wordt. "Hij ging altijd naar elke begrafenis. Ik hoop dat er nu ook veel volk naar die van hem wil komen."

Meest gelezen