TRIXXO schenkt 2.500 klanten schilderij van sociaal kunstproject in Sint-Gerardus in Diepenbeek

Dienstengroep TRIXXO heeft 2.500 schilderijen gekocht van het sociaal kunstproject  [h]ARS Kloppend Kunsthart als eindejaarscadeau voor klanten. De opbrengst van de schilderijen gaat naar de onderwijs- en zorginstelling Sint-Gerardus. 

Dit jaar geen pralines of flessen wijn als eindejaarsgeschenk voor 2.500 klanten van TRIXXO. Wel krijgen ze een kopie van een van de 15 geselecteerde kunstwerken van artistieke talenten met een beperking. " Wij zijn een dienstenbedrijf en zijn elke dag met mensen bezig", begint CEO Jeroen Poesen. "Op deze manier kunnen we dat een dimensie verder brengen. Nu kunnen we mensen met een beperking steunen die niet elke dag in de kijker staan maar wel mooie producten maken."

CEO Jeroen Poesen met een van de schilderijen.

Zorgvuldig geselecteerd

[h]ARS Kloppend Kunsthart is én een artistiek project én een sociaal project. De kunstenaars komen dit jaar allemaal uit Sint-Gerardus, Diepenbeek. Deze onderwijs- en zorginstelling begeleidt personen met een (neuro-)motorische of meervoudige handicap.

Er is niets mooiers dan een jongere die zegt: ik wist niet dat ik een kunstenaar was.

Nele Bynens, kunstjuf in Sint-Gerardus

Nele Bynens, kunstjuf in het BuSO van Sint-Gerardus, is tevreden over het resultaat. "Kunst is een enorme uitlaatklep voor jongeren met een beperking. Er is niets mooiers dan een jongere die zegt: ik wist niet dat ik een kunstenaar was." Bekende juryleden als Koen Vanmechelen, Sofie Van de Velde, Fred Eerdekens en Steven Thoelen kozen dit jaar 15 kunstwerken van het project [h]ARS. 

De 15 geselecteerde kunstwerken worden gekopieerd op doek en verspreid aan de klanten. De donatie die TRIXXO daarvoor geeft, gaat integraal naar de onderwijs- en zorginstelling Sint-Gerardus. "Hoofdzakelijk onze klanten van het uitzendkantoor zullen een schilderij krijgen, maar ook anderen die bij ons in werking zijn, zoals huishoudhulpen, krijgen een gepast eindejaarsgeschenk", benadrukt Poesen. 

Meest gelezen