Twee personen in Wilrijk betrapt met grote hoeveelheid vuurwerk in de auto: in beslag genomen

In de buurt van de Boomsesteenweg in Wilrijk zijn zondagavond twee personen betrapt met een grote hoeveelheid vuurwerk in de koffer van hun auto. De politie heeft dat in beslag genomen. Vuurwerk afsteken is in de stad Antwerpen altijd verboden. In deze periode mag je het ook niet bij je hebben op het openbaar domein. 

Iets voor 18 uur zondagavond hoorde een politiepatrouille een luide knal in de omgeving van de Boomsesteenweg. Naar aanleiding daarvan werden twee mensen gecontroleerd. In de koffer van hun auto werd een grote hoeveelheid vuurwerk en knalvuurwerk gevonden.

De gecontroleerde personen verklaarden dat ze dat wilden gebruiken voor nieuwjaar. Maar de politie sluit niet uit dat ze het ook wilden doorverkopen, omdat het zo veel vuurwerk was. 

De politie wil nogmaals benadrukken dat vuurwerk en knalvuurwerk gevaarlijk kunnen zijn en gehoorschade en zware verwondingen kunnen veroorzaken. Het vuurwerk werd in beslag genomen en in veilige omstandigheden opgeslagen. 

Meest gelezen