Foto: Radio 2

11-jarige Flor is 1.111.111ste fietser op Netebrug in Duffel: "Ik ben er speciaal nog 10 keer over gefietst"

De 11-jarige Flor Giglot uit Duffel mag zich kronen tot de 1.111.111ste fietser die dit jaar over de Netebrug fietste. Dat is een van de drukste fietspunten in Vlaanderen. Jaarlijks fietsen er meer dan 1 miljoen mensen over de brug en dat wilde het gemeentebestuur in de kijker zetten met een wedstrijd. 

De 11-jarige Flor Giglot uit Duffel kon zich kronen tot de 1.111.111ste fietser die dit jaar over de Netebrug fietste. Het gaat om een wedstrijd die de gemeente had georganiseerd om de fietsers in Duffel in de bloemetjes te zetten. "De Netebrug is een heel belangrijke fietsroute. Er fietsen jaarlijks meer dan 1 miljoen mensen over. Dat hoort bij de top in Vlaanderen, het is gigantisch veel", zegt gemeenteraadslid Staf Aerts (Groen). "Het toont ook aan dat er heel veel gefietst wordt in Duffel. Met deze actie wilden we onze fietsers op een ludieke manier in de bloemetjes zetten."  

Ik heb even op de brug gewacht en plots had ik prijs

Flor Giglot (11)

De automatische teller op de brug telt dagelijks zo'n 3.000 fietsers, met soms uitschieters tot meer dan 6.500. Eén van die fietsers is Flor, die onmiddellijk in actie is geschoten nadat hij de wedstrijd zag voorbijkomen op Instagram. "Ik ben er 4 of 5 keer naartoe gefietst. De laatste keer moest er nog maar 30 keer over gefietst worden. Ik ben er dan zelf nog eens 10 keer voorbijgereden. Daarna heb ik even gewacht en plots was het prijs", vertelt hij aan Radio 2 Antwerpen.  

Flor fietst niet alleen over de Netebrug, hij gebruikt zijn fiets ook bewust en regelmatig in het dagelijkse leven. "Ik fiets heel veel, om naar de bib of naar de bakker te gaan bijvoorbeeld. Ik doe dat omdat ik weet dat de auto heel vervuilend is", zegt hij. Als beloning mocht hij vandaag een verdiend fietsverwenpakket in ontvangst nemen met allerlei gadgets en snoepgoed.

Meest gelezen