Videospeler inladen...

Antwerpse politie start onderzoek naar anti-Joodse gezangen Beerschotsupporters

De Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar een schokkend videofragment dat op het videoplatform TikTok is geplaatst. Daarin is te zien en te horen hoe supporters van voetbalclub Beerschot nazistische en anti-Joodse slogans roepen.

"Sieg Heil. Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas": dat zijn de weinig verheffende slogans die te horen zijn in het filmpje dat gisteren is gepost op de TikTok-pagina van de Ultra's Belgium, een platform waar radicale supporters van verschillende voetbalclubs commentaar leveren op elkaars "daden". De beelden zijn gemaakt voor een supporterscafé aan het stadion van Beerschot. 

"We hebben dat filmpje bekeken en een proces-verbaal opgesteld wegens aanzetten tot discriminatie, haat of geweld tegen een groep of gemeenschap", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "We gaan dat proces-verbaal overmaken aan het parket voor verder gevolg."

Bekijk hieronder het filmpje. We waarschuwen wel voor de kwetsende inhoud.

Het voorval doet denken aan dat in het stadion van Club Brugge van een 10-tal dagen geleden, waarbij Club-supporters racistische uitspraken naar het hoofd van Anderlecht-trainer Vincent Kompany en diens spelers hebben geslingerd. Ook daar heeft de politie een proces-verbaal opgesteld.

Naar aanleiding van het incident in Brugge heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) trouwens een aantal voorstellen gelanceerd om het racisme in het voetbal aan te pakken.

"Er gebeurt veel op papier, maar nu is het tijd voor actie", zei Somers vorige week.

Meest gelezen