PDV

Ook geen vip-tenten tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne: "Feestzalen als alternatief, maar afwachten"

Na de Omloop Het Nieuwsblad zullen er ook bij de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne geen vip-tenten staan aan de start en aankomst. "We hebben een alternatief, maar wachten het Overlegcomité af", zegt Geert Penez, voorzitter van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Gisteren maakte de organisatie van de Omloop Het Nieuwsblad bekend dat er geen VIP-tenten zullen staan aan de start en aankomst. Ook Kuurne-Brussel-Kuurne, dat een dag later gereden wordt, zal geen VIP-tenten zetten. "We hebben die beslissing een tijd geleden al intern genomen", zegt voorzitter Geert Penez. "We wachten ook wel de beslissingen van het Overlegcomité eind januari af."

Alternatief

"We hebben een plan B voor het geval dat er iets mogelijk is, maar we moeten het wettelijk kader kennen", gaat de organisator verder. Hij houdt ook al een alternatieve locatie voor de VIP-tenten achter de hand: "We denken aan de feestzalen van Huis van Wonterghem en Maelstede. Als we iets mogen doen natuurlijk", klinkt het. "Het is aangenamer om een wedstrijd met publiek te organiseren. Het zou jammer zijn zonder, maar de kans zit erin dat er niemand aan de start en aankomst mag staan."

Meest gelezen