Hevige wind en regen in Brakel en Zottegem: "Stel je voor dat die boom op mij was gevallen!"

In Brakel en Zottegem is de brandweer uitgerukt om schade door hevige regen en wind op te ruimen.  Er raakten elektriciteitskabels en een omheining beschadigd en er was lokaal overlast op een gewestweg. Er vielen geen gewonden.

In Everbeek Boven, bij Brakel, is de brandweer deze namiddag uitgerukt om een omgewaaide boom weg te halen. Het ging om een zieke spar uit een tuin die door de hevige wind terecht was gekomen op een omheining. Bij de val werd ook tweehonderd meter aan elektriciteitskabel geraakt. De eigenares van de spar kwam er met de schrik van af. "Ik wilde nog boodschappen doen met de auto maar heb gewacht omwille van de wind. Gelukkig maar, stel je voor dat die boom op mij terecht was gekomen."

In Strijpen, bij Zottegem, werd de brandweer opgeroepen voor modder op de weg.  Op een deel van de N454 was de bodem van de naburige akkers terecht gekomen door de hevige regenval. De brandweer reinigde de weg, dat zorgde lokaal voor hinder want het verkeer kon maar over één rijstrook passeren. De hinder is intussen verholpen. 

kasto80

Meest gelezen