In november werd het plein nog afgezet met tijdelijke dranghekken, zodat er geen verkeer meer kon passeren.

Verkeerssituatie aan stationsplein Berchem structureel aangepast na twee dodelijke ongevallen

De stad Antwerpen heeft de verkeerssituatie aan het stationsplein in Berchem aangepast nadat er vorige maand op enkele dagen tijd twee dodelijke ongevallen zijn gebeurd met voetgangers en vrachtwagens. Eerder al kwamen er paaltjes om te voorkomen dat vrachtwagens het plein nog zouden oprijden. Nu is er ook een nieuwe laad- en loszone. 

In november gebeurden er op één week tijd twee dodelijke ongevallen op het Burgemeester E. Ryckaertsplein, aan het station Antwerpen-Berchem. Beide ongevallen werden veroorzaakt door vrachtwagens die kwamen leveren aan een broodjeszaak, hoewel dat verkeer niet toegelaten is op het plein. 

Vlak na de ongevallen plaatste de politie tijdelijke dranghekken aan de inrit van het plein om verkeer tegen te houden. Een week later kwamen er permanente paaltjes in de plaats. Nu heeft de stad Antwerpen ook de signalisatie en inrichting aan het stationsplein aangepast. Daartoe had de Antwerpse Groen-fractieleider Imade Annouri na de ongevallen ook al opgeroepen. Hij stelde onder meer een nieuwe laad- en loszone voor.

Laad- en loszone en aangepaste verkeerssituaties

Aan de Uitbreidingstraat is er zo'n nieuwe laad- en loszone gekomen voor leveranciers. In de straat geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod langs de volledige zijde van het stationsplein. De bestaande busstrook aan de huizenkant werd opnieuw een gewone rijstrook. 

Aan de toegang van het busstation, ter hoogte van de Binnensingel, kwam dan weer een extra verkeersbord ‘uitgezonderd Velo’ onder het bord ‘uitgezonderd bus en taxi’. Zo kunnen er nog steeds deelfietsen gebracht en opgehaald worden.

De handelaars in en rond het station kregen een infobrief van de stad met de nieuwe aanpassingen. Het bestuur zal de situatie nauw in de gaten houden en nog bijsturen als dat nodig is. 

Meest gelezen