Jongeman (29) uit Landen komt om het leven na ongeval bij Gingelom

Op de N80 is dinsdagochtend een jongeman om het leven gekomen bij een ongeval. Dat gebeurde op de grens met Gingelom en Landen. Het slachtoffer uit Landen kwam met zijn auto tegen een boom terecht. "Aan de brokstukken te zien, gaat het wellicht om overdreven snelheid", zegt burgemeester Gino Debroux (Vooruit). "Dat komt helaas te vaak voor op de steenweg."

De hulpdiensten werden rond 5.45uur verwittigd van het ongeval. "De bestuurder zat alleen in de auto en verder waren er geen wagens betrokken bij het ongeval", zegt Debroux. "Op die plek zijn er niet per se veel verkeersongevallen gebeurd, maar het is wel zo dat bestuurders op de Steenweg op Sint-Truiden vaak te snel rijden." 

Geen gordel

Hoge snelheid zou ook hier aan de basis liggen van het ongeval, zegt Sarah Callewaert van het parket Leuven. "Een verkeersdeskundige kwam dinsdagochtend ter plaatse. Volgens de vaststellingen reed de wagen minstens 160 km/u."

"De man kwam van een feest. In een stuk rijbaan tussen de velden is hij van de weg afgeweken, en met zijn wagen tegen een boom terecht gekomen. Het slachtoffer droeg geen gordel, en was uit zijn wagen geslingerd. Hij is ter plaatse overleden", aldus nog Callewaert. 

Snelheidsbeperking

De gemeente is bezig met maatregelen voor de steenweg. "We zijn onder andere bezig met een trajectcontrole op de steenweg, weliswaar aan Walshoutem", verklaart burgemeester Gino Debroux. Daarnaast komen er nog grotere ingrepen aan. "We bekijken of we de hele steenweg gaan heraanleggen, met meer snelheidsbeperkingen in gedachten." 

De steenweg was enkele uren afgesloten tussen de Landenstraat en de Wezenstraat.

Meest gelezen