Pexels - Nicole Michalou

Keurslager uit Gent vraagt dringend planken en schotels kerstavond terug: "Ieder jaar moeten we nieuwe kopen"

Keurslager ABEL uit Gent vraagt aan haar klanten om de planken, schotels en schaaltjes van kerstavond dringend terug te brengen. Omdat er voor kerstavond zo veel bestellingen binnenkwamen, zit de volledige voorraad bij de klanten. En die komt maar niet terug. De slager vraagt alles zo snel als mogelijk terug, want hij heeft het nodig voor de voorbereidingen van oudejaarsavond.

Om de tafel tijdens de feestdagen vol te zetten met lekkers doen veel mensen een beroep op traiteurdiensten en slagers. Bij keurslager ABEL, met vestigingen in de Gentse deelgemeenten Mariakerke en Ledeberg, is dat niet anders. Die biedt een traiteurdienst aan voor de kerstdagen en voor oud en nieuw. Alles wordt op planken, schotels en schalen gelegd maar die komen vaak niet meer terug van bij de klant. Nu was ook alles gebruikt voor kerstavond en zoals ieder jaar merkt de slager dat alles helaas ook wegblijft. De slager doet nu een laatste oproep, want hij heeft het heel dringend nodig voor de oudejaarsavondvoorbereidingen.

Verdwenen tapasplanken

Robin Schelstraete is verantwoordelijke van keurslager ABEL en is het een beetje beu: "We vragen altijd alles terug te brengen voor de bestellingen op oudejaarsavond. Maar toch moeten we ieder jaar nieuwe tapasplanken en dergelijke aankopen omdat er zoveel verdwijnen." Er wordt wel een waarborg gevraagd, maar het probleem blijft bestaan.

We moeten ieder jaar nieuwe tapasplanken kopen omdat die bij de klanten blijven liggen
Robin Schelstraete

"Die planken komen in garages terecht en blijven daar soms twee jaar staan", zucht hij. "Een jaar nadien komen ze er dan mee af. Vandaar dat wij hen nu al aansporen om ze terug te brengen. We hebben ze deze week echt dringend nodig", zegt Schelstraete. 

En hij heeft het ook al gehoord van collega's. "Het is een algemeen probleem bij traiteurs en slagers. Die smeken hun klanten ook om alles terug te brengen. Blijkbaar is het de gewoonte om het terugbrengen uit te stellen." Bij de Gentse keurslager zelf gaat het bijvoorbeeld om een paar honderd schaaltjes voor voorgerechten. Ook de tapasplanken zijn erg populair.

kasto80

Meest gelezen