Kleuter die vermist werd na aankomst op Brussels Airport, is terecht

Een vijfjarige jongen voor wie in oktober 2020 een opsporingsbericht was verspreid na zijn landing in Brussels Airport is terecht. Dat melden de federale politie en het parket Halle-Vilvoorde. Uit onderzoek is gebleken dat de jongen met zijn familie in een Duits asielcentrum verblijft.

De jongen, A., was op 20 juni 2020 geland op de luchthaven Brussels Airport in het gezelschap van een man die de naam K.B. droeg. Beiden waren afkomstig uit Griekenland, maar de volgende dag vertrok B. al opnieuw naar Griekenland zonder de kleine A.. Van de jongen was sindsdien geen spoor meer.

Het onderzoek begon toen K.B. bij zijn terugkeer in Griekenland werd tegengehouden omdat bleek dat hij valse identiteitspapieren bij had. Al snel bleek dat de man met A. naar België was gereisd, maar alleen was teruggekeerd. Bij de heenreis had hij zich uitgegeven als de vader van het kind maar dat was vermoedelijk een voorwendsel.

"Gezien de locatie van de jongen niet gekend was, werd hij internationaal geseind en werd er door de Federale Politie en Child Focus een opsporingsbericht verspreid", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. 

"Uit het gevoerde onderzoek, waaronder doorgedreven fotovergelijking, is ondertussen gebleken dat de jongen samen met zijn familie kon worden gelokaliseerd in een Duits asielcentrum. Het onderzoek naar de verdwijning van de jongen werd bijgevolg afgesloten."

Meest gelezen