Politie onderzoekt tips in onderzoek naar aanrandingen in Zoniënwoud

In het onderzoek naar de aanranding van drie vrouwen in het Zoniënwoud in Sint-Genesius-Rode zijn al zeker zes tips binnengekomen nadat de federale politie een opsporingsbericht verspreidde. Dat is vernomen bij het parket van Halle-Vilvoorde.

Minstens drie vrouwen in het Zoniënwoud zijn ongewenst aangeraakt op de billen door een mountainbiker met blauwe helm. Een van de vrouwen herkende de man enkele dagen later en kon hem filmen. Mogelijk is hij de dader, mogelijk ook niet. Daarover wil de politie nu zekerheid scheppen.

De feiten speelden zich telkens af in de buurt van de Lorrainedreef en deden zich voor op 7 december 2020, 26 juni 2021 en 14 september 2021. De op te sporen man is rond de 25 jaar oud en normaal gebouwd. Hij heeft een getaande huidskleur, donker haar en donkere ogen. Op het ogenblik dat hij gefilmd werd, droeg hij een werkbroek, een grijze T-shirt, handschoenen en een zwarte rugzak. Hij verplaatste zich op een blauwe mountainbike en droeg een blauwe helm.

Zes tips

"Tot nu toe zijn zes tips binnengekomen”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. "Deze werden overgemaakt aan de recherche van de politiezone Rode, die deze zal natrekken." Het opsporingsbericht kan je hier lezen.

Meest gelezen