Getty Images
Nora Sahinun

Woonprojecten voor kwetsbare mensen uit Oost- en West-Vlaanderen krijgen subsidie 

Vlaanderen heeft bekend gemaakt welke bijzondere woonprojecten uit Oost-en West-Vlaanderen subsidie krijgen. Het deed begin dit jaar een oproep naar vernieuwende of experimentele lokale woonprojecten. Daarvoor kondigde het aan dat het zo'n 900.000 euro kan vrijmaken.

Vlaanderen geeft geld aan enkele bijzondere woonprojecten voor kwetsbare mensen. Alle projecten samen krijgen een subsidie van 900.000 euro. 5 van de 6 projecten komen uit Oost- en West-Vlaanderen. "De kennis en ervaring die de geselecteerde projecten opleveren, zal overdraagbaar zijn naar andere regio’s, of zal gedeeld kunnen worden met andere intergemeentelijke samenwerkingsverbanden op het vlak van wonen", klinkt het in een persbericht van minister van Wonen Matthias Diependale (N-VA).

We willen huurders inzicht geven in hun energiegebruik

Coördinator Rian Verspringe in de interlokale vereniging Wonen Leie & Schelde

Onder meer de interlokale vereniging Wonen Leie & Schelde krijgt geld voor een bijzonder project. Die probeert de energiefactuur omlaag te krijgen bij huurders en verhuurder. "We willen huurders echt inzicht geven in hun energiegebruik", zegt coördinator Rian Verspringe. 

Sluipverbruik tegengaan

"De mensen die bij ons huren willen we uitleggen welke toestellen energieverslindend zijn", gaat de coördinator van het project verder. "We leggen hen ook uit wat sluipverbruik is en hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een verminderende energiefactuur."

Ook 1 woonproject uit Antwerpen krijgt subsidie van Vlaanderen. Het gaat om de vereniging IGEAN. Die zet in op individuele begeleiding van woningeigenaars met beperkte financiële middelen en/of met beperkte sociale of technische capaciteiten tijdens een renovatieproces.

Meest gelezen