Ex-gangster opnieuw vrijgelaten na verhoor in onderzoek-Bende van Nijvel

De voormalige overvaller Alain Moussa en zijn neef zijn opnieuw vrijgelaten na verhoor. Dat is bevestigd aan VRT NWS. De twee werden opgepakt omdat Moussa zei dat hij wist wie er achter de Bende van Nijvel zat. Of zijn verklaringen het onderzoek hebben geholpen, is niet duidelijk. 

Alain Moussa is een Brusselse ex-gangster. In de jaren 80 maakte hij deel uit van de zogenoemde "Bende van Baasrode", die vooral overvallen pleegde op banken en postkantoren. Daarbij vielen nooit doden of gewonden. De spilfiguren van die bende waren Philippe De Staerke en Dominique Salesse. Ze werden ook vaak in verband gebracht met de Bende van Nijvel, die in diezelfde periode wellicht 28 mensen vermoordde bij bloedige overvallen op onder andere supermarkten.

Moussa ontkende tegenover het gerecht altijd dat hij of de anderen iets te maken hebben gehad met de Bende, maar wijzigt nu toch zijn verklaring. "Het ­waren De Staerke en Salesse. Ik neem geen drugs meer sinds meer dan een jaar. Ik zou nog meer kunnen vertellen. Het kwam allemaal van hogerop", zegt hij op zijn Facebookpagina. Moussa zegt dat hij met deze onthullingen voor eens en altijd "een punt wil zetten achter zijn gangsterloopbaan". Ook zijn neef Daniel B. verspreidde de berichten. Volgens de krant La Dernière Heure heeft hij diezelfde beschuldigingen wel al eens geuit in de jaren 2000.

Het federaal parket liet gisteren weten dat er twee huiszoekingen zijn uitgevoerd. "Daarbij zijn een vuistvuurwapen, verschillende gsm's en informaticamateriaal in beslag genomen. Twee personen zijn meegenomen voor verhoor." Het federaal parket wilde niet bevestigen wie die twee personen zijn, maar volgens onze informatie ging het om Moussa en zijn neef Daniel B. Ondertussen is duidelijk dat zij vandaag zijn vrijgelaten na verhoor. 

Meest gelezen