Cinema Lumière in Mechelen

Cinema Lumière ontvangt vandaag opnieuw bezoekers: "Vannacht al tickets verkocht, mensen zitten te popelen"

Toen gisteravond bekendraakte dat ook bioscopen opnieuw de deuren mogen openen, is Cinema Lumière meteen in actie geschoten om dat mogelijk te maken. Ze hebben vestigingen in Mechelen, Antwerpen en Brugge. "We zijn zo blij dat we vandaag opnieuw mensen mogen ontvangen", zegt Jon Michelena van Cinema Lumière Mechelen.

Na het arrest van de Raad van State was er nog even onduidelijkheid over de bioscopen. Maar van zodra minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bevestigde dat ook bioscopen mochten heropenen, was het alle hens aan dek bij Cinema Lumière Mechelen.

"We hebben meteen al onze medewerkers samengeroepen", vertelt projectleider Jon Michelena. "Al ons personeel terug uit technische werkloosheid halen, onze projectoren heropstarten en zorgen dat alle films beschikbaar waren. We hebben in allerijl de ticketverkoop online gezet en vannacht zijn de eerste tickets al verkocht. We voelen dat er een publiek is dat staat te popelen om opnieuw naar de zalen te komen."

We hebben drie kleinere zalen met plaats voor 80 à 100 mensen en verlagen die capaciteit zelfs nog. We flirten met wat rendabel is

Jon Michelena, projectleider Cinema Lumière Mechelen

De kerstvakantie is traditioneel een erg drukke periode voor de bioscopen. Michelena is dan ook opgelucht dat de zalen vanaf vandaag opnieuw open kunnen, ook al zullen ze niet meteen grote winsten maken. "We hebben drie kleinere zalen met plaats voor 80 à 100 mensen. We verlagen die capaciteit zelfs nog, zodat mensen genoeg afstand kunnen houden. We flirten met wat rendabel is en wat niet. Maar we zijn heel blij dat we terug mensen mogen ontvangen voor een fijne cinema-ervaring, want dat is wat we het liefste doen."

"We vonden het onrechtvaardig, dus we zijn blij dat de beslissing wordt rechtgezet", zegt ook Anneleen Van Troos, woordvoerder van Kinepolis in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen