© Geert Van Hoeymissen

De MIA’s en Gala van de Gouden K's worden door corona verplaatst naar april 2022

De VRT heeft beslist om de Music Industry Awards (MIA’s) en het Gala van de Gouden K's (Ketnet) te verplaatsen naar april 2022. Deze beslissing werd genomen omwille van de huidige COVID 19-omstandigheden. Tickets voor deze events blijven geldig voor de nieuwe data. Daarentegen gaat de Week van de Belgische muziek vanaf eind januari wèl door zoals gepland.

De jaarlijkse uitreiking van de MIA's (de Music Industry Awards, de Vlaamse muziekprijzen) wordt vanwege de huidige COVID-19-omstandigheden verplaatst naar zaterdag 30 april 2022 . Oorspronkelijk zou de liveshow plaatsvinden op donderdag 3 februari.

De locatie blijft Palais 12 op de Heizel, en de liveshow wordt uitgezonden op Eén. Het wordt een bijzondere dubbeleditie van de MIA's, waarmee verdienstelijke artiesten die een release hadden in 2020 en 2021 bekroond kunnen worden. 

Doordat er vanwege de coronacrisis heel wat minder nieuw materiaal verscheen en optreden vaak onmogelijk was, werd vorig jaar besloten om geen MIA's toe te kennen in 2021. De MIA's die in 2022 worden uitgereikt, zullen dus over de twee voorgaande jaren samen gaan. 

Welke artiesten zullen optreden tijdens deze liveshow maken de VRT en VI.BE later bekend. Tickethouders worden gecontacteerd over de nieuwe datum, op mias.be zijn steeds de laatste updates te vinden.

Gala van de Gouden K's

Omdat een Gouden K uitreiken in het Sportpaleis enkel kan onder het luide, enthousiaste applaus van duizenden Ketnetters, wordt het Gala van de Gouden K's uitgesteld naar zondag 3 april 2022. Tot die dag wordt het resultaat van de massale stemming bewaard in de streng bewaakte Ketnet-kluis.

Het Gala van de Gouden K's was oorspronkelijk gepland op zaterdag 29 januari. De gouden K's zijn Vlaamse prijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de kinderzender Ketnet. Het zijn publieksprijzen, die toegekend worden via een online stemprocedure. Genomineerden kunnen behalve artiesten ook programma's of verdienstelijke sporters zijn.

Tickethouders voor het Gala van de Gouden K's worden gecontacteerd over de nieuwe datum, updates worden steeds op Ketnetvoorouders.be aangevuld.

VRT

Week van de Belgische muziek

De Week van de Belgische muziek zal wèl plaatsvinden zoals gepland: van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari 2022. Net als vorig jaar - toen de uitreiking van de MIA's geschrapt werd - organiseren VRT en VI.BE dan een steunweek voor de muzieksector, die nog steeds lijdt onder COVID-19. Meer informatie over de initiatieven voor deze week worden binnenkort bekend gemaakt.

Meest gelezen