Belga

Man opgepakt na dodelijk vluchtmisdrijf in Molenbeek

De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van een vluchtmisdrijf op 8 december in Sint-Jans-Molenbeek. Toen reed een scooter een vrouw van 80 jaar aan op het zebrapad, de vrouw overleed 10 dagen later.

Op 8 december 2021 reed een persoon met een scooter een tachtigjarige vrouw aan die de straat overstak op het zebrapad. Dat gebeurde op de Steenweg op Gent in Sint-Jans-Molenbeek. De bestuurder reed gewoon verder zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. De tachtigjarige vrouw overleed 10 dagen later.

Identificatie

Dankzij een gerechtelijk onderzoek, waaronder een buurtonderzoek in Sint-Jans-Molenbeek en het bekijken van de camerabeelden, kon de politie de verdachte identificeren en lokaliseren. De verdachte werd thuis niet aangetroffen, maar wel geseind en actief opgespoord.

Op 25 december 2021 werd de verdachte een eerste maal opgemerkt door een patrouille van de Anti-Banditisme Brigade toen hij zich verplaatste op een andere scooter op de Steenweg op Gent. De verdachte slaagde erin te vluchten nadat hij verschillende verkeersovertredingen had gepleegd en meerdere weggebruikers in gevaar had gebracht. Hij werd de dag nadien opgepakt bij het verlaten van zijn woning.

Onvrijwillige doodslag

De betrokken man zou de feiten bekend hebben en verklaarde dat hij gevlucht was omdat hij geen rijbewijs had. Hij werd ter beschikking gesteld van het Brussels parket, dat een onderzoeksrechter gevat heeft voor onvrijwillige doodslag, kwaadwillige belemmering van het verkeer en weerspannigheid. Die liet hem intussen vrij onder voorwaarden.

Meest gelezen