Belga
Nicolas Maeterlinck

Oproep Waasland Shopping Center om drukte te vermijden: "Kom in de voormiddag winkelen"

Het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas vraagt mensen om in de voormiddag te komen winkelen. Met die oproep wil het de drukte van gisteren en eergisteren voorkomen. "De kans dat je in een wachtrij staat is groot als je in de namiddag komt", klinkt het bij manager Vincent Hermans.

Net zoals toeristische steden zoals Gent en Antwerpen ziet ook het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas een grote toestroom aan mensen die eindejaarsinkopen doen. "Bij ons mogen 4.500 mensen op hetzelfde moment binnen", zegt manager Vincent Hermans. "We zien er nauw op toe dat we niet over die limiet gaan. Om dat na te gaan, werken we al met toegangscontroles aan alle ingangen."

Lange wachtrijen vermijden

Maar om wachtrijen aan de ingangen en kassa's te vermijden vraagt de manager nu om in de voormiddag te komen winkelen. Enkel zo kunnen de wachtrijen die er gisteren en eergisteren stonden vermeden worden. "Zo kunnen we het publiek beter spreiden. Dat is ook veiliger in het kader van de coronamaatregelen", legt de manager uit.

De langste wachttijden zijn er nu tussen 3 uur en 4 uur in de namiddag. Het winkelcentrum merkt ook op dat er tot dubbel zoveel Nederlandse klanten zijn dan anders, dat heeft te maken met de strengere regels in Nederland. "Al valt de toestroom aan Nederlanders wel mee in vergelijking met Antwerpen", sust Hermans nog.

kasto80

Meest gelezen