Radio 2

1 dode en 2 zwaargewonden na verkeersongeval op E17 in Aalbeke

Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.30 uur toen 2 auto's inreden op een stilstaande auto op de rechterrijstrook van de E17 in Aalbeke tussen Kortrijk en Menen. Bij het ongeval waren er 5 mensen betrokken, waarvan er 3 zwaargewond naar het ziekenhuis werden gebracht. Eén van de slachtoffers, die in de stilstaande auto zat is ondertussen aan zijn verwondingen bezweken. 

Gisterenavond stond een man uit Frankrijk met een passagier in de auto stil op de rechterrijstrook van de E17. Om 22.18 uur reed een Nederlands koppel op de auto in. Daarna reed er nog een 23-jarige met bestuurder met een lichte vrachtwagen op het ongeval in. Dat gebeurde net voorbij de oprit richting Gent in Rekkem bij Menen. Het Nederlandse koppel kwam er met de schrik van af. Maar de andere 3 betrokkenen werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Ondertussen is de Franse bestuurder van de auto, die stilstond aan zijn verwondingen overleden. 

De wagen met de Franse nummerplaat werd eerder op de avond al gespot, terwijl hij aan het spookrijden was. In het voertuig werden een insulinespuit en een fles wijn teruggevonden. Het parket heeft een deskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken. 

Meest gelezen