Copyright Jules Césure

BEKIJK: Aalstenaar wint internationale streetartwedstrijd

Nigel Leirens is de nummer 1 geworden in een internationale streetartwedstrijd met het werk "The Girl with the Windmills". Leirens is een Gentse Aalstenaar die met een streetart kunstwerk in Lokeren meedeed aan een online wedstrijd van Street Art Cities. Dat is een wereldwijd platform dat stedelijke kunst wil promoten over de hele wereld. De organisatie werkt met zogenaamde hunters - letterlijk vertaald "jagers" -  die op jacht gaan naar de mooiste straatkunst. Leirens is een van de ontdekkingen. 

Street Art Cities is een organisatie die sinds 2016 actief is in ongeveer 900 steden wereldwijd. Ondertussen heeft ze al 37.000 kunstwerken ontdekt met behulp van hunters of jagers die op zoek gaan naar de mooiste werken. Via sociale media zoals Instagram kunnen mensen iedere maand hun favoriete kunstwerk kiezen. De 25 beste worden er uitgehaald. Er kan dan gestemd worden voor de allerbeste.

Lokeren

Nigel Leirens was er voor de wedstrijd tijdens de maand december bij. Hij is een geboren Gentenaar maar woont in Aalst: "Ik leef ondertussen al een paar jaar in het mooie Aalst. Ik ben een geboren Gentenaar maar heb mijn hart hier verloren. Ik hoop in de toekomst ook hier wat kleur in de straten te brengen."

"The Girl with the Windmills"

Met het kunstwerk "The Girl with the Windmills", dat hij maakte op een gevel in Lokeren, was hij een van de 25 beste voor de maand december in de internationale straatkunstwedstrijd. Het kunstwerk is een afbeelding van een vrouw van Afrikaanse origine met een hoofddoek en een vogel in haar hand. Het kunstwerk is gemaakt in opdracht van de actie 11.11.11, in samenwerking met de stad Lokeren en Wallin' vzw.

Er is ook een app van Street Art Cities die kan gedownload worden en waarop routes te volgen zijn in de verschillende steden om de werken te bezichtigen. Iedereen kan trouwens zo'n jager worden, dat kan met een melding via dezelfde app.

Kunstwerk in Gent
All rights reserved
Kunstwerk in Sint-Jan-in-Eremo, deelgemeente van Sint-Laureins
Copyright Nigel Leirens

Meest gelezen