2021 Invision

Amanda Gorman luidt 2022 in met een nieuw gedicht: bekijk het hier

Amanda Gorman, de Amerikaanse dichteres die indruk maakte op de eedaflegging van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft een nieuw gedicht klaar. In “New day’s lyric” eert ze het leed van het afgelopen coronajaar en blikt ze vooruit naar 2022.

De 23-jarige Amerikaanse dichteres lijkt er een routine van te maken om aan de start van elk nieuwe jaar de wereld even te doen stil worden. Dat deed ze op 20 januari 2021 alvast met haar gedicht "The hill we climb" op de eedaflegging van Joe Biden als 46e president van de Verenigde Staten. Met die voordracht werd ze op slag wereldberoemd. 

"The hill we climb" werd ook in boekvorm uitgegeven. Schrijver en journaliste Zaïre Krieger vertaalde het gedicht naar het Nederlands als "De berg die wij beklimmen". Die Nederlandse vertaling vond je ook tussen onze te (her)lezen boeken van 2021

Gorman wil met haar nieuwe gedicht "New day's lyric" het nieuwe jaar inluiden en het leed van 2021 herdenken. Amanda Gorman draagt het gedicht voor in een door Instagram gepubliceerde video. De video staat sinds gisteren online en werd al meer dan drie miljoen keer bekeken. We houden u niet langer in spanning, hieronder kan u "New day's lyric" bekijken.

Meest gelezen