Komt dat zien: Wiener Circus in Genk mag toch weer shows geven

Het Wienercirus kan de voorstellingen in Genk weer oppikken. Het overlegcomité schroefde de regels voor de cultuur- en evenementensector gisteren terug naar de situatie van voor 22 december, en dat is ook goed nieuws voor clowns en acrobaten. Patricia Cuyt van het Wienercircus reageert opgelucht: “Gelukkig hadden we de tent nog niet afgebroken." 

Het Wienercircus mag dan toch shows blijven geven in Genk: twee keer per dag, tot en met 16 januari. “Op 1 januari planden we normaal geen optredens, maar daar komen we nu op terug. We geven die dag extra shows”, vertelt Patricia Cuyt van het Wiener Circus. “We hebben een vreugdedansje gedaan toen we gisteren hoorden dat we de draad terug mochten oppikken. Het was intussen al de derde keer dat we de boeken toe moesten doen, dus de teleurstelling was vorige week heel groot." 

Ideale vakantie-uitstap

In overleg met de burgemeester van Genk besloot het circus de grote tent nog even te laten staan. “We hadden nog een sprankeltje hoop op een ommekeer, en hebben ons gelukkig aan die strohalm vastgeklampt. Aan de situatie verandert verder niets: we mogen 200 mensen per show ontvangen. Omdat we twee optredens per dag geven, zijn we nog net rendabel. De kaartjes vliegen vlot de deur uit. Een uitje naar het circus is dan ook de ideale vakantie-uitstap.”

Meest gelezen