Polina Tankilevitch via Pexels

Londerzeel plaatst  luierboxen voor kwetsbare gezinnen 

In Londerzeel wordt begin volgend jaar de luierbox gelanceerd. Inwoners kunnen in verschillende boxen luiers achterlaten die ze op overschot hebben. Die gaan dan naar gezinnen die het financieel moeilijk hebben in de gemeente. Het idee komt van het Huis van het Kind. Een samenwerking van de gemeente Londerzeel met onder andere Kind & Gezin. 

In Londerzeel duiken vanaf 3 januari 2022 verschillende luierboxen op in het straatbeeld.  Bedoeling is om daarin luieroverschotten in te zamelen en die dan in pakketten te verdelen onder kwetsbare gezinnen. Ouders met een klein budget kunnen die pakketten dan goedkoop aankopen bij de sociale kruidenier.  "Die goedkope luiers zijn een grote steun voor de gezinnen"; zegt schepen Els Van den Broeck (LWD).  "Hygiëne is hierbij erg belangrijk en we zien vaak dat ouders in kwetsbare situaties de middelen niet hebben om verzorgingsmateriaal en dan vooral luiers aan te kopen."

Luieroverschotten

"Er zijn daarnaast verschillende gezinnen die luiers op overschot hebben en daar is het idee ontstaan om luierboxen te plaatsen in de gemeente", zegt Els Van den Broeck.  "Die luiers kunnen dan gedropt worden in de luierboxen, worden nadien opgehaald en daar worden pakketjes van gemaakt.  Gezinnen die het financieel moeilijk hebben,  kunnen dan zo'n pakketjes kopen aan een voordelig tarief", beluist schepen Van den Broeck.

Gemeente Londerzeel

Meest gelezen