Marc Van Ranst deelt een dag prikken uit in het vaccinatiecentrum in Willebroek

Wie vandaag in het vaccinatiecentrum van Willebroek een vaccin moet krijgen, zou wel eens gevaccineerd kunnen worden door Marc Van Ranst. De bekende viroloog draait vandaag mee als vrijwilliger in het centrum in zijn eigen gemeente. "Ik kwam al buren tegen, inderdaad!"

"Ik had vandaag een dag verlof, ik kon uit de kliniek weg", zegt Marc Van Ranst, "en ik had ook heel hard aangemoedigd om tussen Kerstmis en Nieuwjaar te vaccineren. Dan is het niet meer dan normaal dat ik ook mijn steentje bijdraag. Maar ik doe hier nu een paar shifts, terwijl de mensen hier al bijna een jaar aan de slag zijn. Voor mij zijn de vrijwilligers en de medewerkers van de vaccinatiecentra ongetwijfeld de mannen en vrouwen van het jaar."

Ik had heel hard aangemoedigd om tussen Kerstmis en Nieuwjaar te vaccineren, dan is het niet meer dan normaal dat ik mijn steentje bijdraag 

Marc Van Ranst

Van Ranst zal nog aan de slag zijn tot 20.30 uur vanavond en hij begon om 8.30 uur vanmorgen. Of mensen het een leuk extraatje vinden dat ze door hem geprikt worden, vindt Van Ranst niet zo belangrijk. "Ik denk dat ze vooral willen dat het spuitje er pijnloos ingaat. Ze kennen mijn voornaam wel. Dat maakt het altijd wat makkelijker."

"Het was een aangename kennismaking", vindt alvast Geert Herwig. "Ik had hem nog nooit ontmoet. Blijkbaar verstaat hij ook zijn stiel. Alles is goed verlopen. Maar alle vrijwilligers doen dat hier heel goed!"

Meest gelezen