Online platform Regioleverancier is populair: Oost-Vlaamse kmo's kunnen makkelijker overheidsopdrachten vinden

Begin december lanceerde de provincie Oost-Vlaanderen samen met UNIZO en enkele intercommunales het succesvolle platform Regioleverancier. Al meer dan 500 Oost-Vlaamse kmo's en tientallen gemeente- en stadsbesturen hebben zich aangemeld. Zo kunnen overheidsopdrachten makkelijker tot bij lokale bedrijven geraken. Jos Vermeiren, algemeen directeur van UNIZO Oost-Vlaanderen, is tevreden: "Het is onmiddellijk een groot succes, bij zowel bedrijven als steden en gemeenten."

Oost-Vlaamse kleine en middelgrote ondernemingen zullen makkelijker de weg vinden naar opdrachten van stads- en gemeentebesturen, door het platform Regioleverancier. Dat blijkt één maand na de lancering van het initiatief. De provincie Oost-Vlaanderen startte dat platform op, samen met UNIZO en enkele intercommunales om de lokale economie mee op te krikken. "Bedrijven kunnen zich zo kandidaat stellen om in te tekenen op overheidsodprachten, die uitbesteed worden vanuit steden en gemeenten", vertelt Jos Vermeiren, algemeen directeur bij ondernemersorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen.

Lokale economie stimuleren

Door de coronacrisis hebben veel handelaars het moeilijk, zo ook in Oost-Vlaanderen.  Overheidsopdrachten kunnen helpen om hen weer op de rails te krijgen, maar tot voor kort hadden lokale ondernemingen het moeilijk om zich kandidaat te stellen voor zo'n openbare opdracht.  Het platform moet dat makkelijker maken, legt Vermeiren uit: "Het is een manier om de brug te slaan tussen enerzijds lokale bedrijven en anderszijds steden en gemeenten in het kader van overheidsopdrachten. Dat is het komende jaar erg belangrijk, met het zicht op een relance van de lokale economie in het postcoronatijdperk."

kasto80

Meest gelezen