© Wildlife Taxi Team Midden-Kempen

Stroper aan het werk in Merksplas, ree sterft in metalen strop

Aan het Graafsbos in Merksplas is een stroper aan het werk geweest. Een man die er gisterenavond met zijn hond aan het wandelen was, werd opgeschrikt door het gekrijs van een ree. Het dier zat in een metalen strop gevangen en was een doodstrijd aan het leveren. 

"Gisteren in de vooravond kregen we een telefoontje van een man die in het Graafsbos in Merksplas met zijn hond aan het wandelen was, en een enorm gekrijs hoorde", zegt Rimsky Jordan van het Wildlife Taxi Team Midden-Kempen. Dat is een team van vrijwilligers dat dieren in nood overbrengt naar een erkend vogelopvangcentrum. "Het is daar een heel dicht bebost gebied, de man ging op het geluid af en botste op een ree die vastzat in een stalen strop." 

"We kwamen zo snel mogelijk ter plaatse", gaat Jordan verder. "De wandelaar had intussen de strop rond de boom al losgemaakt om ergere verwondingen te voorkomen. De draad die rond het bekken van het arme dier zat, had al lelijke verwondingen toegebracht. De ree was natuurlijk in paniek en sprong alle kanten op. We zagen een hele kuil in de grond, het heeft lang geprobeerd om weg te geraken."

Bij aankomst in het opvangcentrum bleek al snel dat de verwondingen te ernstig waren en daarom heeft men het dier laten inslapen.

Stropers

 Tijdens het jachtseizoen mag er gejaagd worden op reeën maar niet met stroppen of vallen. "Dit is het werk van stropers die op een illegale manier dieren uit de natuur willen halen voor bijvoorbeeld consumptie", zegt Jordan. "Dergelijke stroppen, vallen en zelfs klemmen, zijn absoluut niet toegelaten. Dat is ook niet meer van deze tijd, zo'n dier ziet enorm af."

Het Wildlife Taxi Team Midden-Kempen heeft een klacht tegen onbekenden ingediend bij de politie.

Meest gelezen