Verdachten opgepakt voor twee vuurwerkaanslagen in Deurne

Politie en gerecht hebben vier jonge mannen opgepakt die betrokken zouden zijn bij twee aanslagen tegen hetzelfde huis in Deurne. Twee minderjarigen zijn in een instelling geplaatst, twee meerderjarigen zijn aangehouden.

Op 10 en 25 november werd er telkens zwaar vuurwerk gegooid naar een huis in de Jules Steursstraat in Deurne. De voordeur werd twee keer zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden. 

Na een gerechtelijk onderzoek van de afdeling agressie van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter werden vijf vermoedelijke uitvoerders opgepakt, vijf mannen tussen 17 en 28 jaar oud. 

Een 19-jarige man uit Borgerhout werd na verhoor vrijgelaten. De andere vier mannen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en de jeugdrechter in Antwerpen. Een 20-jarige man uit Mechelen zou de huurauto die uit het onderzoek naar voren kwam gehuurd hebben. Hij werd vorige week donderdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste de man vrij te laten onder strikte voorwaarden. De tweede verdachte, een 28-jarige man uit Brasschaat, werd deze week aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij verschijnt morgen voor de raadkamer. De twee andere verdachten zijn minderjarig en werden eerder deze week voorgeleid bij de jeugdrechter en overgebracht naar een gemeenschapsinstelling.

Het gerechtelijk onderzoek wordt nu voortgezet. De feiten zijn gekwalificeerd als vernieling door ontploffing en deelname aan een criminele organisatie. Wellicht hebben ze met drugs te maken.

Meest gelezen